Imatranajot 7.-9.7.17

banneri.jpg

 

Missä? Imatra, Imatrankoski

Mitkä Imatranajot? 

Euroopassakin hyvin tunnettu historiallinen, kolmipäiväinen katuradalla ajettava moottoripyöräkilpailu, joka on vuosien jälkeen herätetty takaisin eloon 2016. Vuosina 1964-1982 oli aikansa suosituimpia suomalaisia kesätapahtumia radan ollessa osa ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruussarjan Suomen Gran Prix’tä. Kilpailun lisäksi alueella on tapahtumia ja vilskettä koko viikonlopuksi. Huomioi, että alueen (Lappeenranta, Imatra) hotellit täyttyvät hyvissä ajoin ennen kisaviikonloppua mikäli meinaat ehtiä saamaan hotellimajoituksen!

 

Katuradasta pieni infopaketti

Pituutta 4950m.
Imatranajo kilpailussa ajetut kierrosennätykset:

Nykyrata:  1:51.213 (157,839km/h) Vincent Lonbois 2016
Rata 1979-1986:  1:54,0 (156,3 km/h) Marco Lucchinelli 1981
Rata 1962-1978:  2:05,9 (174,4 km/h) Johnny Cecotto 1977

Yksi tekijä, mikä muun ohella nostaa Imatran katuradan suosiota, on varmastikin radan nopeus. Pituudeltaan lähes viisikilometrisellä radan pääsuoralla nimittäin huippunopeus voi nousta yli 300 km/h.

Tunnelmia ja fiilis

Ennen Imatranajojen uudelleen starttaamista vuonna 2016, joka neljäs vuosi sitä ennen Imatralla vietettiin Muistojen Imatranajoja, jonne saapui vanhoja ratamoottoripyöräilyn maailmanmestareita eri puolelta maailmaa, mm. Giagomo Agostini ja Phil Reed. Kaksipäiväiset muistojen ajot olivat täynnä ihmisiä ja hetkellisesti olisi voinut kuvitella olevansa jossain muualla kuin pienessä suomalaisessa kaupungissa. Uudelleensartatuissa ajoissa ei tunnelma jää uupumaan ja väkijämäärältään kolmipäiväinen kilpailu ylsi 50 000 henkilöön!! Vanhat mestarit tulevat iloiten Imatralle ja tänäkin vuonna heidät nähtiin mukana näytösajomuotoisesti vanhoilla pyörillään. Ihmisiä kuhisi, aurinko paistoi taivaalta ja moottoripyöriä riitti. Väki oli hyväntuulista ja kaiken kaikkiaan asiat sujuivat. Mikäli tapahtuma jatkaa samalla kaavalla, suosittelen vahvasti vierailua ajoissa!

 

Linkit: 
https://www.imatranajo.fi/
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/05/12/imatranajot-olivat-suuri-kansanjuhla
http://www.imk.fi/historia_imatranajo.php

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s