10.8.19 Kerava Car Show

IMG_20190810_163054

Mitä ja missä?
Kerava Car Show & Sherwood Tribute Festival eli Keravalla järjestettävä vanhojen autojen kokoontumistapahtuma

Kerava palaa elokuussa aitoon Sherwoodin meininkiin, kun takaisin toivottu, suorastaan vaadittu, Kerava Car Show & Sherwood Tribute Festival tekee lauantaina 10.8. klo 12-18 paluun kolmen vuoden tauon jälkeen Keravan keskustaan! Kaikille avoimessa koko perheen ilmaistapahtumassa on taas kaikki todellakin kohdillaan. Meininki on tuttua ja täyttä rautaa! Kerava Car Show: Keskusta on täynnä sellaisia amerikanrautoja ja harrasteautoja, että silmät putoaa. Autot parkkerataan kävelykadun länsipäähän (The New Sherwoodin edustalle) ja Aleksis Kiven tien ja Paasikivenkadun risteysalueelle sekä Keravan aukiolle lähelle Aurinkomäkeä. (Kerava Car Show & Sherwood Tribute Festival)

Helsingin Sanomien juttu tästä.

IMG_20190810_162911copyrightEH

KERAVAN keskustassa soi lauantaina rock and roll ja näytillä on noin 60–70 jenkkiautoa. Kyseessä on neljäs Kerava Car Show ja Aurinkomäellä pidettävä Sherwood Tribute Festival, jossa esiintyy viisi keravalaista tai keravalaistaustaista yhtyettä ja kokoonpanoa.

Tapahtumia on järjestämässä keravalainen kaveriporukka, jota yhdistää rakkaus fiftarimenoon ja musiikkiin.

Keravalla rockkulttuuri ei ole vain kaiku menneisyydestä, vaan se elää tapahtuman järjestelytiimiin kuuluvan, Teddy & Tigers -yhtyeessä soittaneen A-P Niemen mukaan kaupungissa edelleen.

”1950-luvun amerikkalaisen kulttuurin ihannointi oli maailmanlaajuinen juttu 1970-luvulla. Kerava oli silloin Suomen kuumin piste ja on yhä. Kyse ei ole vain musiikista vaan elämäntavasta”, Niemi sanoo.

1970-luvun lopulla Keravalla torilla ajettiin rinkiä amerikanraudoilla ”luu pihalla” ja tukka kammattiin taakse. 1980-luvun taitteessa keravalainen Teddy & Tigers oli suomalaisen rockabillyn kuumin nimi, joka teki parhaimmillaan 200 keikkaa vuodessa.

”Kerava ei oikein maistunut amerikkalaista kulttuuria ihannoivien nuorten suussa, joten Keravan ruotsinkielinen nimi Kervo vääntyi Sherwoodiksi. Teddy & Tigersin fanisanomien myötä nimitys levisi ympäri maan, ja se osataan liittää ikäistemme keskuudessa yhä Keravaan”, Niemi kertoo.

NYT nelikymppinen Sami Salmi istui jenkkiautossaan Keravan torilla räntäsateessa keväällä 2012 ja totesi, että jotakin on tehtävä. Meno kaupungilla ei ollut enää kuin ennen.

Huomiosta syntyi Kerava Car Show ja Sherwood Tribute Festival, joita juhlitaan nyt neljättä kertaa. (Helsingin Sanomat)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s